ARCHIV:




 

Kontakt:

 Procházková Jitka
Havanská 2828
39005 Tábor
tel: 702969434
email: fairingwork@seznam.cz

 

 

 

 

ROK 2013

26.12.2012

       U nás se teď všechno točí hlavně okolo štěňátek, ale vánoce byly super. Enžínka byla asi také hodná i ona pod stromečkem našla svůj dárek a sama si ho i rozbalila. Dostala s Andy velký balík sušeného masíčka. Andy moc dárečky nezajímaly. Tu vánoce začali zajímat až když Enží vybalila něco na zub.


 



30.10.2013

Enží přeji Ti všechno nejlepší k narozeninám!!!

Děkuji za ty 4 roky strávené vedle Tebe.


Děkuji, že s Tebou jsem se mohla cítit tak výjimečně a jedinečně.


Děkuji za to co jsi mě naučila, a že stojíš při mě v dobrém i zlém. Ať jsem šťastná nebo smutná. Jsi jedno z mých světýlek štěstí.


Děkuji Ti že jsi!!!

 

 


25.9.2013

Dneska Enží dorazily výsledky kompletních krevních rozborů, které jsme nechaly nabrat, aby jsme měli jistotu, že je vše v jejím tělíčku v pořádku. Hlavně když plánujeme nějaké ty potomky, takže jsme nechali udělat rozbor i na šťítnou žlázu. No a vše je v pořádku!!! takže máme obrovskou radost!!


 

22.9.2013

Dneska se Enží opravdu vytáhla. Splnila svoji letošní poslední zkoušku a to stopařskou SPT2 dle zkušebního řádu TART. A to opravdu Excelentně, protože na takto těžké stopě: Stopa cizí, 2 hod. stará, 1600 kroků dlouhá, dvakrát lomená v pravém úhlu a jednou v ostrém, dva předměty kladeče na stopě, limit na vypracování stopy: 20 minut. Ztratila pouze 10 bodů za nenalezený předmět. Tyto ztracené body, byly ale také poslední, které na zkoušce ztratila. Zkouška mimo stopu obsahovala ještě pachové rozlišení, které Enží zvládla na plný počet bodů a poslušnost také na plný počet bodů. takže celkem zkoušku složila na 190 bodů z 200 možných.
- Potvrzení o vykonané zkoušce -

21.9.2013

Enží dneska splnila svoji první a vstupní záchranářskou zkoušku ZZZ. A myslím, že i velmi úspěšně. Některé cviky ještě by jsme mohly trochu zdokonalit, ale to nejspíše až po té, co se Enží přestanou honit hlavou hárací hormony :). Zkoušku jsme splnily na 189 bodů z 200 možných a známku velmi dobře.
- Potvrzení o vykonané zkoušce -

15.9.2013

Dneska Enží složila stopařskou zkoušku dle NZŘ - ZPS1. Ne všechno se nám povedlo. Něco byly mé chyby a něco si přisadila i Enží. Hlavně tedy na stopách, kde jsme hned na nášlapu, kvůli opětovnému navedení na stopu ztratili cenných 11 bodů. Na poslušnosti dle ZVV1 jsme získali 93 bodů a na stopě 83 celkem tedy 176 bodů a známku dobře.
- Potvrzení o vykonané zkoušce -

25.8.2013

Tak dovolená byla asi velkým relaxem opravdu pro všechny. Enží dneska skládala zkoušku ZPU-S, kde se opravdu snažila byla strašně natěšená a na výkonu to bylo hodně znát. Ze stopy jsem měla velký strach, protože u této zkoušky je úplně jiný nášlap než jsme u zkoušek zvyklé. Šlapač udělá nášlap mezi dvěma cedulemi. Uprostřed této stopy je položen předmět, od kterého teprve vede vlastní stopa. Pes může ale nemusí předmět označit. Enží si myslím šla tuto stopu uplně učebnicově. Od první cedule došla k předmětu očichala ho a rovnou odbočila do stopy takže jsem hned mohla zvednout ruku na nalezení stopy. Jediné co mohla zvládnout lépe byl ostrý lom, ale vzhledem k docela velkému větru to zvládla i tak dobře. 96 bodů ze 100 možných. Poslušnost jsme zvládly na 91 bodů ze 100 možných a speciální cviky 92 bodů ze 100 možných.
Stopa - 96 + Poslušnost 91 + speciály 92 = 279 bodů a známka velmi dobře
- Potvrzení o vykonané zkoušce -
 - Foto -

10.8.2013 - 16.8.2013

Hned po zkouškách jsme vyrazili směr Itálie a tak jsme si spravily náladu z nepovedené zkoušky. Enží si moře fakt moc užívala. Líbilo se jí proskakovat vlny, jen tak si plavat i válet se na pláži. Domu jsme museli jet malinko předčasně, protože jsme měli 17. skládat záchranářské zkoušky ZZZ na Spáleništi. Když jsme se však vrátili do Čech a ukempovali jsme se na Lipně. Zjistila jsem, hned po přihlášení na internet. Že se zkoušky nekonají. A jsou přesunuty na 21.9. Takže nás trochu mrzelo, že jsme mohli zůstat u moře ještě o den déle. A nebo jet rovnou domu. Na Lipně byla v noci hrozná zima a ráno byla všude protivná rosa.  
- Foto -

 

10.8.2013

Ještě než jsme odjely na dovolenou se u nás na cvičáku konaly zkoušky dle IPO a tak jsme si chtěli složit jednu z těch lehčích zkoušek a to Fpr 2. No jak se ukázalo, nebyla to dobrá volba. Enží prostě měla den blbec nebo na ni působil stres z balení a nervozity před odjezdem, ale neodčuchaly jsme. Enží čuchala tak ošklivě, že jsem sama zkoušku předčasně ukončila.

3.8.2013
Dneska jsme si byly v Kamenici složit jednu ze stopařských zkoušek SPT1 dle zkušebního řádu TART. Enží se nějak špatně vyspala a už ráno jsem viděla že není ve své kůži, což se nám promítlo na stopě první úsek byl hrozný lom Enží vypracovala celkem dobře ale sluníčko pálilo a já se nějak zamyslela a zapoměla jsem povolit stopovačku takže Enží si znova musela najet do stopy ak už to bylo dobrý oba předměty jsme našly  85 bodů ze 100 možných. Nalezení ztraceného předmětu  15 bodů z 20ti. Rozlišení vlastního předmětu (2 pokusy) 25 bodů z 30ti. celkem tedy stopa + speciály = 125 bodů ze 150. Poslušnost 48 bodů z 50 ti možných
Zkoušku jsme úspěšně zvládly!!!
- Potvrzení o vykonané zkoušce -

20.7.2013

Tak jsme se konečně rozhoupali na zkoušku ZVV2 a dobře jsme udělaly. Zkoušku jsme složili i s hezkými bodíky na 274 bodů a známku velmi dobře.
- Potvrzení o vykonané zkoušce -

4.7.2013

vyšel článek o MS v psích sportech:

   
 

14-19.5.2013
Mistrovství světa obedience v Maďarsku
byl to velký zážitek, obrovská zkušenost a spousta emocí. Poprvé v historii české obedience hrála na MS česká hymna díky Daně Valešové a já mohla být u toho. Náš výsledek nebyl nijak zářivý, ale Enží cvičila super jen já ji to kazila svoji obr nervozitou. Byl to ale náš první start na takhle obrovském závodě. Tak třeba pokud bude nějaké příště budeme se snažit už těchto chyb vyvarovat.
Nyní jsme s Enží obsadily 84. místo s 207 body
což pro nás ale znamenalo že jsme si na MS složili úspěšně zkoušku byla jsem moc spokojená. Ale samozřejmě mě mé chyby velmi mrzely..

Odložení v leže 
- Enží byla báječná získala plný počet bodů  10/10 bodu

Odložení v sedě  
- Se Enží taky moc a moc povedlo 10/10 bodu

Chůze u nohy
- tak ta se nám vůbec nevedla hlavně v obratech 5/5 bodů.

Odkládání za chůze  
- za to bych si nejradši nafackovala nevím co mě to napadlo ale místo toho abych udělala obrat za kuželem jsem se otočila ještě před ním. Ach jo  5,5 / 7 bodů.

Přivolání s meziodložením
- zase jedna z mých chyb chtěla jsem Enží přeučit aby přibíhala rovnou k noze a nakonec jsem ji dala ještě špatný povel takže přiběhla ke mě a zůstala koukat ani nepředsedla a ani se nepřiřadila   6,5/5 bodu.  

Vysílání do čtverce 
- tak ten se nám povedl moc se mi to líbilo akorát jsem nezvládla práci u kužele kdy jsem Enží nezastavila povelem já ale Enží se zastavila a já dala dodatečně povel 7,5/8 bodu.

Směrový aport
- Enží zvládla úplně ukázkově ale já jsem to úplně zmastila. Steward jak mluvil anglicky tak jsem se soustředila na to co říká ale vůbec jsem mu nerozuměla a zavládlo ticho v hlavě mi začali probíhat myšlenky mám vyslat nemám vyslat a když bylo ticho už hodně dlouho tak jsem napětí nevydržela a vyslala jsem ji ke kužel. Pak když jsem zvedla hlavu jsem teprve pochopila že jsem vyslala ještě moc brzy takže před povelem stewarda  0/0 bodů

Aport přes překážku  
- Enží aport vypadl no bylo to takové nic moc 8/5,5 bodů.

Rozlišování předmětu psovoda 
-se mi osobně líbilo akorát asi Enží dlouho vybírala nevím   7/5 bodů

Ovladatelnost 
-ta se mi také líbila moc a i když jsem zase Enží dala jiný povel na sednutí než je zvyklá v tréninku pochopila co po ni chci  7/8,5 bodu.


V soutěži týmů jsme obsadili krásné třetí místo a to hlavně díky Daně Valešové, Kristýně Vojkovské a Ladě Richterové. Bylo super stát na tom pomyslném stupni vítězů.

 - Foto -

5.5.2013

Dneska mi udělala Enží obrovitánskou radost povedlo se nám složit jednu z nejvyšších zkoušek IPO3. stopa 92 - poslušnost 84 - obrana 70 = 244 známka dobře.
- Potvrzení o vykonané zkoušce -
- Foto -

30.3.2013

Na posledních kvalifikačních závodech OB3, které se konaly ve Dvoře Králové se nám zase moc nevedlo. Enží byla tak nějak bez šťávy, takže jsme s jednou nulou za směrový aport nasbíraly 232 bodů, které nám stačily tak na 6. místo. Fotky (vlastní) bohužel nemáme, ale sama jsem se na těchto závodech dosadila do role fotografa a tady je výsledek mého snažení
- Výsledková listina -
- foto-

Valešová Dana Andromeda Sub Tilia 300,5
Richterová Lada Cat Ballow Hardy Horde 268,5
Gibová Jana Calypso Carl Hardy Horde 262,0
Gabrielová Lucie Trust your heart Connals Joy 258,0
Škultéty Radek Blackie 243,5
Procházková Jitka Angelic Face Running Free 232,0
Kracíková Vilemín Dargo Novterpod 227,5
Koubková Eva Liz Bohemia Alke 212,0
Szugzda Sylwia Ice Ismena Dzika Banda 193,0
Kudrlička Jiří Iris od dvou lvů 155,5
Pavlů Marek All My Live Kiaora 0

26.3.2013

Musím moc poděkovat Helče Hudečkové. Je neuvěřitelně šikovná. Je super mít takového človíčka mezi přáteli. Kvůli nám přijela na cvičák, dostala jsem spoustu cenných rad jak na foto techniku a ještě tam s námi mrzla několik hodin, aby nám tohle úžasné video natočila. A ještě nám ho doma dokonale zpracovala:

 

19.3.2013

TOP TEAM obedience 2012 - Enží 2. místo
 
M. Vágenknechtová Alaia Black z Kovárny 76
Jitka Procházková Angelic Face Running Free 75
Kristýna Vojkovská Never Never Lan Va Va Voom 68
Dana Valešová Andromeda Sub Tilia 68
Ladislava Richterová Cat Ballow Hardy Horde 62
Ladislava Richterová Belle Viktoria Hola-Hopa 62
Lucia Stemmerová Anima Free to Run 58
Petra Štolová Bárny Gold Luck 48
Radek Škultéty Blackie 41
Alena Králová Attila Hun od Zlatonosné říčky 36
Jitka Peierová Dancer von der Herbordsburg 35

18.3.2013

S Enží jsme nominovány na Kynologa roku v kategorii obedience!!!
23.3. 2013 se jedeme podívat na slavnostní vyhlášení do divadla Bolka Polívky do Prahy. Ne, že by jsme předpokládali nějaké umístnění, ale byly jsme pozvány a moc se těšíme. Takové velké množství super  kynologů pohromadě a my mezi nimi.


3.2.2013

Huráááááááá povedlo se!!! Závodem na MČR obedience 253,5 bodů a závodem únorové Brno 226 bodů se nám povedlo splnit kvalifikační podmínky 475 bodů na
MISTROVSTVÍ SVĚTA OBEDIENCE 2013
Maďarsko - Budapešť.

Jinak závod byl super na ty potíže, které mu předcházeli dopadl víc než dobře. Enží zase vymyslela nějaké inovace cviků, ale minule jsem hodně pokazila já tak se na ní nemůžu ani zlobit. Umístili jsme se na 5. místě s 226 body a známkou velmi dobře.
 - Výsledková listina -
- Foto1 + Foto2 od Heleny Hudečkové

Ladislava Richterová Cat Ballow Hardy Horde 291,5
Dana Valešová Andromeda Sub Tilia 286,5
Kristýna Vojkovská Never Never Lan Va Va Voom 279,5
Gabrielová Lucie Trust your heart Connals Joy 262,0
Procházková Jitka Angelic Face Running Free 226,0
Prause Lucie Vendulka 170,0
Kracíková Vilemína Dargo Novterpod 159,5
Koubková Eva Liz Bohemia Alke 146,0


19.1.2013

Naše ZKO Čekanice pořádalo schůzi, kde se shrnulo co jsme všechno zvládli v roce minulém a co máme v plánu roce letošním. Posezení bylo velice příjemné. A jako bonus jsme s Enží dostali krásný diplom za 1. místo v počtu složených zkoušek, které se pořádali na naší domácí půdě. Velkým překvapením byli i ceny od Happy Dog. Takže našim představitelům moc a moc děkujeme za podporu, motivaci a pomoc!

5.1.2013

Tak tentokrát jsme na Lednovém Brnu, úplně ale úplně pohořely. Já jsem zmatkovala, Enží taky si něco málo přidala a dopadlo to tak, že by jsme ani zkoušku nesložily. Získaly jsme pouze 191,5 bodu. Takže doufám, že tohle už je naše osobní krize, kterou si prý prošli někdy všechny týmy a že tím máme už zase na dlouho vybráno.
- Výsledková listina -
- Video

Dana Valešová Andromeda Sub Tilia 287,0
Kristýna Vojkovská Never Never Lan Va Va Voom 267,5
Ladislava Richterová Cat Ballow Hardy Horde 245,0
Gibová Jana Calypso Carl Hardy Horde 229,5
Gabrielová Lucie Trust your heart Connals Joy 196,0
Procházková Jitka Angelic Face Running Free 191,5
Kracíková Vilemína Dargo Novterpod 188,5
Koubková Eva Liz Bohemia Alke 184,0
Silvie Švagerová Armijan black z Hradu Grabštejna 130,5
Jiří Kudrlička Iris od Dvou lvů 90,0

Ohlédnutí za rokem 2012:

 Ze sportovní kynologie jsme složily 8 zkoušek a to : IPO1, ZPU2, IPO2, ZVV1, T1, ZPO1, APr1, UPr1. Jedinou zkoušku kterou jsme zvládly až na podruhé je IPO2. Účastnily jsme se 5ti závodů, kde jsme se 3x umístily na 1. místě, jednou na 3. místě, a jednou na 4. místě. Jako třešnička na dortu byla letošní účast na MČR BOC ve Výkonu v kategorii IPO3, kde se Enží stala vícemistrem ČR.

V obedience se nám povedlo dostat ze třídy OB1 až do třídy nejvyšší OB3. Nejraději vzpomínám na 1. Český CACIOB kde jsme závodily ve třídě OB2, kde se nám podařilo získat příčku nejvyšší tedy 1. místo. Poprvé jsme se také účastnily 3.MČR BOC v obedience opět ve třídě OB2 a povedlo se nám celkem pěkně odcvičit na krásných 299,5 bodu a které nás opět vyhouplo na 1.místo a jako poslední úspěch byl přestup do kategorie OB3, ve které jsme hned i závodily na 5.MČR obedience a povedlo se nám umístit na úžasném 4 místě.

No výstavy jsme tentokrát trochu zanedbávaly, takže jsme byly jen asi na třech výstavách, ale přesto jsme si našli to naše místečko na slunci. Z těchto třech výstav byla pro nás asi nejvíce hodnotná klubová výstava BOC ve Zbraslavy, kde Enží svoji třídu šampionů vyhrála a získala tak první titul CAC na Grandšampiona.

Dogdancing je pro nás velkou novinkou byly jsme ho vyzkoušet teprve v listopadu, kde se nám podařilo složit zkoušku HtM1 chtěli jsme zkusit ještě týž den složit i zkoušku F1 ale to se nám bohužel nepovedlo.

asi naší největší chloubou je získání hned 3. titulů a to
Českého šampiona
Klubového šampiona

a Klubového Šampiona výkonu

Chtěla bych poděkovat lidičkám, kteří nám pomáhají a drží nám pěstičky štěstí. Nebudu konkrétně jmenovat mám strach, že bych na někoho mohla zapomenout a taky by asi seznam byl velice dlouhý a třeba nám i držíte pěstičky a ani se zatím osobně neznáme. Tři lidi, ale zmíním, protože bez nich by bylo všechno o moc a moc těžší. A to babička, která v případě potřeby hlídá dětičky. Soňa Švehlová, která je nám ne jen řidičem a pomocníkem, ale hlavně super kamarádkou do nepohody a Helena Hudečková, super kamarádka a náš talisman, bez které bychom neměli tak krásné fotečky z akcí, které nám krásně doplňují naše stránky.

Do nového roku jsme si stanovily nemalé cíle jedním obrovským přáním je nominovat se na MS obedience, samozřejmě by jsme si ještě rády ve sportovní kynologii složily nějaké zkoušky a plánujeme ještě i nějaké to tancování. Velkým přáním na příští rok jsou ale štěnda od Enží. Tak nám držte i nadále pěstičky ať se nám podaří si vyplnit alespoň některé naše sny a cíle. Děkujeme!!!

 

Vůně jehličí, světla svíček a cukroví,
to vše patří k Vánocům stejně jako vánoční atmosféra
a vlídné slovo. Přejeme Vám,
ať jsou letošní Vánoce těmi nejkrásnějšími
a nadcházející rok tím nejúspěšnějším.